Tankar kring träningsprogrammet

Igår var andra dagen av Startbodyweight-programmet. Jag skulle ha gjort det tidigare men var så hysteriskt öm efter första dagen att jag var tvungen att vila! Jag har styrketränat i mer än ett år nu, med vikter större delen av tiden men nu fick jag verkligen känna hur svag jag egentligen är. Helt utan vikter. Jag har dessutom kommit åt muskler jag annars inte känner av, och ja, det är SKÖNT att slippa göra specifika övningar för triceps osv. Nu jobbar jag hela kroppen i princip, i varje övning. 
 
Naturligtvis finns det andra stora plus vad gäller programmet, som till exempel att det är gratis, att det egentligen inte behövs någon utrustning (fast en pull-up bar och en suspension trainer är bra att ha), att det passar alla nivåer och att man kan modifiera och anpassa ju starkare man blir. Kör man med vikter så anpassar man ju med viktskivor, här blir det till att anpassa med kroppen istället och det går alldeles, alldeles utmärkt. Ytterligare positivt är att man kan "ta med sig gymmet" när man är ute på resande fot. 
 
Så som ni säkert kan gissa vid det här laget så rekommenderar jag detta varmt. Kanske för den som precis börjar träna, eller som tröttnat på att lyfta.. Eller för den som helt enkelt bara gillar att träna med kroppen som redskap. Testa och se, kanske är det något för dig? :)